Başrollerini Hande Subaşı ve Halil İbrahim Ceyhan’ın paylaştığı, Net D ve DMC ortak yapımı olan müzikal şov “Bir Masaldı”nın provaları başladı! İstanbul’un iki tarihî yapısının, Kız Kulesi ve Galata Kulesi’nin gölgesinde, kadim Anadolu topraklarından ilhamla yaratılan masalsı kahramanları aracılığıyla seyircilere “aşk”ı yeniden keşfettirmeyi amaçlayan “Bir Masaldı”, aşk, dans ve müzikle büyüleyici bir sahne gösterisi… Yonca Lodi’nin konuk sanatçı olarak yer alacağı uluslararası çaptaki proje, önümüzdeki aylarda perdelerini açacak.
Kaybolmakta olan “aşk”ı yeniden canlandırmak için İstanbul’a gelen sihirli varlıkları ve tüm bu sihirli varlıkların ziyareti sırasında birbirine âşık olan bir çifti konu alan “Bir Masaldı” adlı müzikal şovun okuma ve dans provaları başladı.
Yapımcılığını NetD ve DMC’nin, kreatif ortak yapımcılığını ise G. Ülkem Gürbüz’ün üstlendiği “Bir Masaldı” adlı müzikalin başrollerini, Hande Subaşı ve Halil İbrahim Ceyhan paylaşıyor. Yonca Lodi’nin konuk sanatçı olarak parçası olacağı, aynı zamanda 25 kişilik bir dansçı kadrosunun yer aldığı müzikal, seyircilere bir müzik ve dans şöleni sunmaya hazırlanıyor. Proje danışmanı Bulut Reyhanoğlu başta olmak üzere, her biri alanında uluslararası başarılara imza atmış deneyimli bir yapım ekibi tarafından hazırlanan “Bir Masaldı”nın orijinal müzikleri Diler Özer ve Metehan Dada’nın imzasını taşıyor. Yönetmenliğini Aydın Sigalı’nın üstlendiği müzikalin dansa dayalı şov bölümlerinin koreografilerini ise Taner Güngör ve Ferhat Güneş hazırlıyor.
G. Ülkem Gürbüz, Eda Savaşeri ve Demir Özcan’ın kaleme aldığı “Bir Masaldı”nın hikâyesi, çiftler arasındaki ilişkiye odaklanan ve uzun yıllar süren deneylere dayalı Gottman terapi sisteminden ilhamla hazırlandı. “Bir Masaldı”, projeksiyon, hayalet perde, kostüm, 3D ses tasarımı ve mapping gibi sahne teknolojilerini kullanarak seyircilere kendilerini içinde kaybedecekleri, hem sihirli hem de terapi gibi hissettiren bir deneyim yaşatacak. Rüzgâr, koku, fiziksel temas gibi tamamlayıcı deneyim unsurları sayesinde izleyenler, kendilerini bu büyülü dünyanın ve hikâyenin içinde hissedecekler.
Pebble Creatives imzasıyla, kolektif bir yaratım süreciyle hazırlanan ve dünyayla eşzamanlı olarak AI (yapay zeka) teknolojisi kullanılan “Bir Masaldı” müzikalinin benzersiz sahne görselleri, dünya çapında büyük projelere imza atan Kazakistan merkezli Filmotion tarafından yapılıyor. Sahne tasarımıyla İstanbul’un görkemini sergileyen “Bir Masaldı”, proje ortağı ve İstanbul’daki gösterilerin ev sahibi olan Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı – ICEC’de seyircilerine aşka, dansa ve müziğe doyacakları büyüleyici bir sahne gösterisi ve unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.
İlk yorum yapan siz olun